Hem > Foto > Riggat för pippi

Riggat för pippi

Hej alla….

Har riggat kameran mot äppleträden i vänta på att fåglarna ska komma och smaska i sig frukten. Det var rejält med frukt härom veckan i träden, men stormen Berit skakade ner den största delen så de låg uppradade på gräsmattan…men det finns nog tillräckligt för fåglarna ändå. Det jag väntar på är småfåglarna i detta skede…sen är det skatorna när väl snön har kommit. Kan bli riktigt effektfullt med den vita snön, röda äpplen och svart vita skator. Objektivet jag använder mig av är ett Tamron AF 70-300/4-5,6 SP Di VC USD … ett ruskigt bra teleobjektiv värt varenda krona…stabiliseringen är underbar och det är inga problem handhållet på 300 mm. Dock skulle jag vilja ha en telekonverter på 1,4 eller 2,0 för att komma lite närmre….men jag har varit snäll detta året, så vi får se vad tomten kommer med…

Har bara märkt att fåglarna är väldigt observanta även om jag är inomhus en bit ifrån…och flyr vid minsta rörelse…så man får vara väääldigt försiktig. Såg ett tv-reportage om Brutus Östling där han bl a hade typ ett spegelglas som fönsterruta i ett speciellt rum i hans bostad där han lugnt och stilla kunde vänta in fåglarna som landade vid maten bara några decimeter framför honom…det är nog konceptet. Men i år får jag helt enkelt stilla sitta och vänta på att livet utanför rutan ska komma igång.

Dessa plåtar är för övrigt tagna med Camillas Panasonic Lumix TZ-7

Till nästa gång….

~~Matts~~

Annonser
 1. 15 december, 2011 kl. 09:57

  Lycka till med pippi-dokumenteringen

 2. baldwin67
  15 december, 2011 kl. 15:19

  Sank Jo Lasse… Än så länge har det varit lite magert med fåglar i mina äppelträd. Men på bärbuskarna/träden runt om på rekreationsområdet så trängs fåglarna….kanske de ska tömma det skafferiet innan de går på ”nödfrukten”.?

 3. 15 december, 2011 kl. 18:49

  Lycka till med fotograferigen 🙂

  Jag hade ett 500mm objektiv för länge sen, men sålde det för jag inte tyckte att jag hade användning för det. Jag ångrar mig idag!

  • baldwin67
   15 december, 2011 kl. 20:01

   Ja ett 500mm hade inte varit helt fel…i alla fall i detta syftet. Men fåglar är inte mitt optimala fotoobjekt så det hade nog bara legat och samlat damm….men en telekonverter som kompliment hade inte suttit helt fel.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s