Hem > Foto > Huggormssafari

Huggormssafari

Hej alla….

Japp så é dé….jag älskar våren och längtar redan dit… då man kan ta sig ut och jaga huggormar. Det var faktiskt så mitt fotointresse startade en gång i tiden….via reptilintresset. Hade själv ett gäng ödlor…grön hjälmbasilisk, leopardgecko, skäggagam, leguan… och drev sajten Amazing Lizards Website. Självklar skulle den innehålla egentagna fotografier på djuren. Dessa vackra exemplar av den svarttecknade huggormen (vipera berus) är fotograferade på Ekvallen straxt utanför Genarp i skåne. Hade väldig tur med dessa…de var nyömsade och väldigt klara i färg och ögon…man kan tro att det är en och samma orm, men så är det faktiskt inte…vill minnas att vi såg 4 st den dagen på olika ställen.

Detta är ett unikt album som visas upp innan befintlig version av mattsryden.se går i graven och ersätt med en ny….så klicka på bilden och ta del av hela albumet.

Till nästa gång….

~¨Matts~~

Annonser
 1. 16 december, 2011 kl. 16:59

  Jag är själv inte direkt rädd för huggormar, men jag har respekt för dem. Dessa bilder var väldigt mäktiga! 🙂

  • baldwin67
   16 december, 2011 kl. 18:26

   Tack Henrik.!.!.!
   Ja visst ska man ha respekt för dem..och de låter väldigt respektfullt trots deras storlek. Man ska fotografera dem på tidig vår när de har kommit fram, för då är de inte så rörliga av sig. Sen får man ta med i beräkningen att de kan hugga…och hugglängden är ungefär den längden de reser sig…ca hälften av deras storlek. Vissa av dessa bilder är fotograferade på ett avstånd av ca. 6 decimeter…så det var ganska nära 😉

 2. 16 december, 2011 kl. 21:24

  Den här bildserien är en riktig hit. Kul att se dem igen Matts!

  • baldwin67
   17 december, 2011 kl. 00:28

   Ja denna turen var lite speciell. Det är inte ofta man får se huggormarna så ”blottade”…normalt ligger de som en pinne på marken gömda i löv.

 3. 17 december, 2011 kl. 08:59

  Wow vilka bilder o vilka intensiva reptilögon , riktigt läckert ! Kommer själv ihåg nar man var betydligt yngre o vi letade huggorm o lyfte upp dem i stjärten för att visa sig modig (dumt nog). Vi litade på att de inte orkade lyfta sig upp för att kunna bita . Vet att det var nära nån gång.

  • baldwin67
   22 december, 2011 kl. 20:01

   Tack Ronnie…ja man ska vara lite försiktig. Inte för att de är direkt giftiga, men man vet inte hur man reagerar på giftet.

 4. Lalle.
  22 december, 2011 kl. 19:43

  Hej Matts! Fenomenala ormbilder! Jag har själv bara sett svart huggorm en gång. Det var när jag gick och fotade i Fyledalen. Det måste ha varit en sådan, det var i alla fall inte en snok
  för den hade inte dom gula fläckarna vid ”öronen”. Den låg och solade sej på en sten. Det gör knappast en snok den håller hällre till vid vatten, gärna rinnande. Men i vilket fall som helst, Dina ormbilder är så pass bra att dom skulle platsa i vilken praktbok som helst om ormar! Du borde kunna sälja dina bilder, dom håller nämligen en hög nivå överlag!

  • baldwin67
   22 december, 2011 kl. 20:00

   Hej Lalle och Tack…..
   Ja snoken känner man ganska lätt igen med de karraktäristska gula fläckarna. Just här på Ekvallen så finns det både gott om huggorm och snok i och med att det finns ett vattendrag som mynnar (om jag inte tar fel) i Häckebergasjön…du får hänga med mig och Lasse dit någon gång 🙂
   Ja om jag ändå vetat hur man skulle gå tillväga när man skulle sälja bilder…skulle vara bra med en x-trainkomst så man kunde finansiera fotoutrustningen.

   Vh

 5. Lalle.
  23 december, 2011 kl. 15:47

  Hej Matts! Gå upp på en tidningsredaktion och presentera Dej, helst med medhavda bilder.
  Var inte blyg utan prata för Dej! Tidningarna, dom stora i alla fall, börjar att friställa sina fast anställda fotografer, dom kostar för mycket att hålla sej med. Dom kör med olika bildbyråer samt med ”frifräsare”. Dom gäspar kanske lite artigt i början, dom har liksom varit med om det här tidigare, men ge inte upp och glöm inte att ta anständigt betalt. En 500-lapp kan väl vara en bra början per bild. Dina bilder håller en sådan kvalitet så att dom är väl värda att visas för en större publik! Mvh: Lalle.

  • baldwin67
   23 december, 2011 kl. 16:12

   Ja vem vet Lalle…kanske man ska lägga lite krut på det nästa år. Har man inte försökt så vet man inte hur det kommer att gå. Ska se om jag kan ta mod till mig.

 6. Pelle
  29 oktober, 2013 kl. 08:58

  Snygga bilder!

  Jag är intresserad av lokaler för vipera berus (huggorm) i sydvästra Skåne.

  Genarp, Bokskogen/Torup och Smyge är kända. Finns den på andra lokaler?

  • baldwin67
   29 oktober, 2013 kl. 11:32

   Tack för att du tittade in…
   Ja de 3 som du har nämnt är heta ställen för huggorm. Det ska även finnas ett ganska rikt bestånd runt Vombsjön och Sjöbos skogar…har dock inte utforskat detta själv.

   Vh

 1. 25 februari, 2012 kl. 09:15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s