Hem > Foto > I brist av inspiration / fototorka

I brist av inspiration / fototorka

Hej alla…..

Hur många gånger hamnar man inte i inspirationstorka när det gäller fotografering.? Motiven som man en gång såg är som bortblåsta. När man kikar på sina resultat efter en fototur så finns det ingenting där…du vet…inget som tilltalar. Dessa svackor kan vara ibland en ganska lång tid…ibland går det över snabbt. Men det finns knep så att det känns bättre i alla fall…där man kan leta efter inspiration och känna kreativiteten komma tillbaka. Hade en sådan period för ett tag sedan när ingenting kändes bra…då gav jag mig en utmaning som jag inte är direkt van vid…diptyk…d v s 2 bilder som är sammankopplade via en röd tråd. Då visste jag vad jag skulle leta efter och dessa resultat kan man hitta var som helst…man behöver inte ens gå utanför sin bostad. Så första tipset…GE DIG EN UTMANING SOM T EX ETT TEMA. Jag brukar även ta lite rörelsebilsder när jag har fototorka…även om det är motiv som man ständigt rör sig i, så får de en helt ny mening och de kan bli riktigt spännande…lite som att måla med kameran. Den tekniken hänger mycket på slutartiden…den ska vara lite längre så att bilden släpar efter lite, men dock inte för mycket tycker i alla fall jag. Motiv som är lämpliga är naturbilder och träd…det brukar bli så fina linjer i trädstammarna…favoritträdet är björk i detta sammanhang. Men visst funkar även stadsbilder…Ett tips är att fotografera i skymningen, det brukar att bli ett fint ljus i bilden då som passar in. Så tips 2 för fototorka…RÖRELSEFOTO. Finns säkert många andra tips för att komma ut den negativa trenden…..Vilka har ni.????

Här nedan kommer några exempel på rörelsefoto.

Eller tips 3….Byt ut ditt vapen mot en Nikon eller Canon och bjud upp dina vänner på en kamp…som klippet nedanför 🙂

Till nästa gång….

~~Matts~~

Ps. Ni har kanske märkt att ~~fotoBLOGGEN~~har ändrat utseende…och kommer eventuellt att göra det några gånger till inom den närmsta tiden. Försöker att hitta en struktur som jag trivs med. Hoppas att ni har överseende med detta.

Annonser
 1. 17 december, 2011 kl. 14:47

  Hej du, tredje och sista bilden tilltalar mig mest …

  • 17 december, 2011 kl. 17:09

   Tack Lasse…Vet faktiskt inte vilken bild du menar…grejen är att bilderna kommer inte i samma ordning när man laddar dem….du vet lite random. Ska börja att numrera dem så att de alltid kommer i samma ordning.

   Ha dé…..

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s