Hem > Foto > Skåneland i mitt hjärta…

Skåneland i mitt hjärta…

OBS.!.!.!…Tänk på att alla bilder är klickbara om ni vill se dem i större upplösning.

Hej alla…..
Igår fick jag möjligheten att hänga med Lasse och Lalle på en tur på den Skånska slätten. Vädret var tilltalande med ömsom sol och ömsom moln som gav himlen struktur. En sak som jag själv ville finna var vallmon…lustigt, men på mitt rekreationsområde har jag bara sett 1 vallmo…brukar normalt sett inte vara en bristvara. Häng med på vår lilla tripp…..

Det började ju lysande…en vägvakt blockerade vår väg och dirigerade fram trafiken efter tycke. Ja vad säger man…nu är det sommar och alla vägarbeten startar…sen ska vägarbetarna hålla semester fastän vägarna är uppgrävda, för att sedan komma igång igen…lysande för semestertrafiken 😉

 


Vårt första stopp blev bokskogen i Torup. Vi stannade till i höjd med Skabersjöparkeringen…en av de vackrare sträckor om man följer de markerade stigarna. Här finner man bl a ett träsk som får en lite exotisk känsla med alla sina växter, träd och rötter…man väntar bara på att få se ögonen på en krokodil i denna miljö, men vi fick nöja oss med något annat vilt…en ekorre.
Tycker det kan vara ganska svårt att få miljö som denna att bli intressant på bild…men jag brukar att softa till bladverken så att de får en lite mjuk krispighet över sig för att bilden ska vara något att titta på….Funkar det.?

Lasse trotsar farorna…och precis som Djungel-George kastar han sig ut på de mosstäckta fallna stammarna…hotet om krokodiler rör honom inte ryggen, det skall tas en bild på den gula irisen…vilken kille.!.!.!

Sen hände det…det som tidigare var ett fält med raps vid vårat förra besök var nu rödklätt med vallmo. Tänkt dig synen…3 vuxna män kastar sig ut ut bilen och dyker ner i det röda havet med kamerorna i högsta hugg…klick klick klick…exponering efter exponering blir vårt byte i minneskortet.

Vallmo, lupiner, prästkragar…vilka fantastiska sommarblommor vi har. Vissa av dem ska pryda alla midsommarstänger till helgen.

Dessa vägar som ligger alldeles i vår närhet är bara så fantastiska. Känslan att köra genom lövskogen när solen trycker igenom sina strålar genom bladverken är bara så fantastisk…man känner lugn och harmoni…och en jäkla hösnuva, glömde att ta mina allergimediciner…men vad gör man inte för dessa vyer. Efter hand man passerar de olika grönskande dungarna så bildas det en passage i form av en tunnel..ett tecken på att vi bl a snart är ute på öppna ängar.

Når himlen är så här strukturerad så passar det bra med HDR-bilder…tycker att det blir ett rackarns tryck i dessa bilder. Somliga gillar det, somliga inte…jag tillhör den kategori som gillar det…annars så hade jag ju inte tagit dem..juu.!.!.! Dessa är på 3 exponeringar.

På vägen kikade vi även in i ett ödehus…jag och Lasse har besökt detta hus innan, men denna gång var det så överväxt så vi nästan inte kom in. Men trots allt skit och förfallet så blir det vackert på sitt sätt…framför allt när solen trycker sig igenom öppningarna.

I dessa trakter finns det gott om dovhjort. Vid vårat förra besök så såg jag och Lasse määngder av vilt, men denna gång så körde vi förbi de öppna ängarna utan resultat. MEN…STANNA BILEN.!.!.! Synen vi såg var facinerande…på ängen stod det bl a en helt svart dovhjort…vilken lycka.

En svart dovhjort…vilken syn…,vi fortsätter vår resa. Efter en bit så ser vi något lustigt på åkern, något svart som inte passar in i alla grönska. Vi stannar till och alla 3 spanar med hökögon på vad det kan vara. Men visst rör det på sig.?

Lalle som är rätt klädd för ändamålet med långbyxor, långärmat och rediga skor (allt för att försöka minimera att fästingarna ska hugga tag i en kropp) skickas ut som ”drevkarl”.

Trots att han visslar, försöker låta som en uggla och klappar händer, så händer det inget. På väg att ge upp så spritter det plötsligt till…det var inte bara 1 dovhjort som gömde sig i grönskan utan 1, 2, 3 st. Lite paffa skjuter vi av några snabba bilder för att sedan få se hjortarna formligen skutta iväg som kaniner bort ifrån oss.
Men vilken lyckad avslutning på en trevlig tur.!.!.!

Hörs vi inte av innan så får jag passa på att önska er alla en trevlig midsommarhelg…och tänk på…det är sillen man får ont i huvudet av dagen efter, så käka inte för mycket 😉

Till nästa gång…
~~Matts~~~

Ps. kika gärna även in på Lasses blogg för att ta del av hans bilder.

Annonser
 1. SoF
  20 juni, 2012 kl. 20:12

  Jättefina bilder!

  Jag skulle gärna:

  1) se dina bilder i större storlek direkt i inlägget.
  2) att du använde WordPress bildspelshjälpmedel (lightframe?) istället för att som nu, att man klickar på bilden för att se den i större storlek och sedan måste man klicka på tillbaka-pilen, för att kunna se nästa bild, å så samma procedur för varje bild – det är så användarovänligt.

  Vad tror du om det? 🙂

  Jag hoppas att du inte tar illa upp över mina synpunkter – men jag tycker att dina fina bilder skulle komma mycket mer till sin rätt, och samtidigt som det skulle underlätta för oss som gärna njuter av fotografier som konstform.

  Varma hälsningar/SoF

  • 20 juni, 2012 kl. 20:42

   Hej Hej och tack….

   Nä då…jag tar inte illa upp. Jag har alltid använt mig av det klickbara bildspelet i alla tidigare inlägg, Det är bara några av de senaste jag har lagt upp på detta sätt. Och jag håller med dig…det är inte alls smidigt. Men i detta inlägg ville jag få fram en lite berättande story till bilderna och då blir det tyvärr på detta sätt…har inte hittat någon annan lösning i WordPress…eller har du något tips.?
   Det blir annars så fel om man vill ha en berättande text till bilderna om man lägger dem i ett bildspel…eller.?

   Vh

 2. 21 juni, 2012 kl. 11:46

  Riktigt fina sommarbilder från ett underbart Skåne. Angående visning går det på ett ut hur du visar. Huvudsaken att du visar.

  • 22 juni, 2012 kl. 15:39

   🙂 …. Tack Hans-Ove…
   Men ibland önskar man att funktionerna hade varit lite annorlunda. Men vi hade en fantastisk stund under vår biltur…mycket blev sett och dokumenterat.

   Vh

 3. 21 juni, 2012 kl. 15:39

  Hallå!! Och supertack för en fantastisk resa i vackra skåne!! Har dessvärre inte sett det i verkligheten men njuter av dina fantastiska bilder och underbara text. Snacka om att ni fick uppleva mycket roligt och spännande den dagen och vi får en lika spännande upplevelse här =) Älskar bilden på grabbarna i vallmofältet!!!
  Hoppas din midsommarhelg blir toppen och var försiktig med sillen =) tur jag inte gillar sill…. jag kommer må toppen. MEN attans.. glömde ju att jag ska jobba så det blir varken det ena eller det andra!!!
  Mvh Susanne

  • 22 juni, 2012 kl. 15:45

   Du får ta dig ner till Skåne någon gång Susanne….
   Angående midsommar så föll det sig så att även jag jobbar, men det blev till kvalificerad övertid…det kan man många gånger som regionsanställd inte tacka nej till.
   Men…mina söner firar åt sitt håll och vi har precis hållit student, så den lugna kvällen som var planerad med resterna av familjen blev till arbetsnätter i stället. Men lite semesterpengar skadar inte. Det regnar även ganska ihärdigt här i Malmö och har gjort så i stort sett hela dagen, så midsommarstämningen har uteblivit.

   Vh

 4. 23 juni, 2012 kl. 09:36

  Härliga Skånebilder. Kul att se er ”in action” också 🙂
  Underhållande läsning bjuder du också på. Tack för en trevlig stund.

  • 23 juni, 2012 kl. 19:56

   Tack Camilla….
   Ja det blev en kort och intensiv tur…men vi fick se mycket.
   Ja jag undrar hur ”normala” människor ser på oss fotografer 🙂

   Fortsatt trevlig midsommarhelg…

 5. 24 juni, 2012 kl. 06:50

  Hej Matts!! Vårt vackra skåne, som man nästan blir blind för… Älskar HDR bilder =) Ger verkligen extra styrka till bilder. Och din bild där du förmodligen suttit ner bland vallmon är också en superduper bild…Gillas =) och sista dovhjort bilden är också så fin o inte så vanligt att få dem i ”skuttande” läge.

  mvh

  Karina

 6. baldwin67
  24 juni, 2012 kl. 19:54

  Ja du kan tro att vi hade en uppfyllelserik tur med många upplevelser…det är alltid roligt att få se lite vilt.

  Vh

 7. 25 juni, 2012 kl. 23:10

  Vilka bilder, Matts!! Supersköna och jag bara njuter nu :)))

  Här har du fångat lite av allt och det på ett sådans harmonisk och härligt sätt att man bara vill ut och se allt själv.

  Supersköna bilder, ögongodis minsann!!

 8. baldwin67
  26 juni, 2012 kl. 01:32

  Tror vi var ute ca 3 timmar…och på den korta stunden hann vi verkligen få se mycket. Just den sträckan vi körde..Torup, småvägarna bakom Sturups flygplats är verkligen ett eldorado med kameran…vackra vyer, lövskog, fält med vilt och en och annan ödekåk kan inte bli fel.
  Vi får se var bilen tar oss nästa gång 😉

  Vh och tack för dina uppmuntrande ord…uppskattas .!.!.!

 9. 28 juni, 2012 kl. 09:06

  Vilka bilder, så underbara! Älskar dem med hjortarna men oxå vallmona! Det är en ren njutning att titta på dina bilder, längtar till Skåne nu så det får nog bli en biltur dit snart!

 10. baldwin67
  28 juni, 2012 kl. 17:26

  Tack Tack….
  Ja mellan regnskurarna kan Skåne vara fantastiskt vackert 😉 Tror nog att alla landskapen har något vackert att erbjuda… Välkommen till Skåne och välkommen tillbaka till bloggen…
  Vh

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s