Kyrkö Mosse

Hej alla…

Jaha, då har man varit på ytterligare ett ställe som man kan bocka av på listan…bilkyrkogården Kyrkö mosse strax utanför Ryd i Småland. Detta var egentligen inte förhandsvalet på vår fototur, utan egentligen back-up planen…men av vissa anledningar blev förstahandsvalet inte av. Vi möttes av snö när vi närmade oss den Småländska gränsen och vägarna var väldigt slippriga och hala…men vad gör man inte för konsten 😉

Lite info om bilkyrkogården Kyrkö mosse är att den startades av Åke Danielsson 1940 som en bisyssla till torvbrytningen som han egentligen pysslade med. Bilarna blev kvar i skogen då Åke lämnade mossen år 1991. Och om du åker hit så kommer du att hitta kvarlevor av bilar ända från 30-talet. Nu räknade jag inte bilarna när jag var där, men enligt info så ska där finnas uppskattningsvis runt 150 bilar tillsamman med andra skrotdelar.

Till nästa gång…

~~Matts~~

Ps. Nu é dé definitivt…Facebooksidan försvinner. Har inte tid att engagera mig i den så det finns ingen anledning till att den ligger kvar…Bye Bye…

6 svar till “Kyrkö Mosse”

    1. Att köra dessa 17 mil enkel resa enbart för bilkyrkogården kostade mer än vad det smakade…men det var en trevlig back-up plan (synd vi inte fick mer ut från trippen ;-).

  1. Härligt att se, har varit där ett antal gånger men inte under vintern..ännu! Får se om det blir av snart, blir riktigt sugen på att åka dit när jag ser dina bilder.
    Ha det bra

    1. Det som jag tyckte var en fördel om man jämför lite bilder som man har sett är att när snön låg så kom konturerna på bilarna fram på ett annat sätt i den annars så jämnfärgade murriga miljön.

  2. Normalt sett så hade det nog varit så, men nu när det var så många bilar på en koncentrerad yta så kändes det inte på det sättet. Har hört något om att anhöriga till Åke Danielsson hade blivit ålagda att sanera området på skrot och bilar, men befolkningen som bodde i krokarna ville ha den kvar…det lockar onekligen folk i alla fall. Men om det stämmer kan jag inte svara på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s