Hem > Matts tycker till...!!! > Flower Power

Flower Power

Hej alla…

Vem vet…kanske det är dags att gå tillbaka till tiden igen…tillbaka till tiden då man förespråkade icke våld/krig och då den fria kärleken var ett faktum. Inte för att man ska fly från verkligheten med hjälp av droger som hippiekulturen utan man ska backa några steg och fundera över vad som är viktigt. Den senaste tiden har det varit väldigt tryckt…man läser hela tiden om våldsbrott, köttfusk och provsprängningar av kärnvapen utan att direkt reagera och bläddrar sedan vidare till x-trapriserna på Ica Maxi. Arbetssituationen skakar Sverige och man själv trots över 25 års anställning på samma ställe hos en stor arbetsgivare går nu med en stor klump i magen utan vetskap om hur framtiden ska bli. Kanske det nu är dags att ta sin gitarr och låta håret växa, ta några djupa andetag och sätta sig på en stubbe i skogen och ”bara vara”.?

IMG_5639_peacetecken_flower.power

Till nästa gång…

~~Matts~~~

PEACE…

,,\ /

Annonser
 1. 18 februari, 2013 kl. 07:38

  Nog ingen dum idé att dra till skogs och fundera ett slag.

  • baldwin67
   18 februari, 2013 kl. 15:51

   Nä, nu känns det lite tryckt faktiskt och man funderar väldigt mycket på hur framtiden ska bli…ovissheten är jobbigast…

 2. Blindstyre.se
  18 februari, 2013 kl. 09:55

  Ja det är tufft på många sätt
  …men din bild är helt:
  U N D E R B A R!

  Tack & Hoppas att beskeden för din del blir positiva framöver.

  • baldwin67
   18 februari, 2013 kl. 15:56

   TackTack…
   Som skrivet, tulpaner kan man göra mycket av 😉
   Det är skönt att ha en ha en skapande hobby när arbetssituationen är som den är…något man kan sjunka in i och glömma allt runt omkring sig.

   Vh

 3. 18 februari, 2013 kl. 16:58

  Det är lätt att bli lite avtrubbad av allt elände i världen. Samtidigt kanske det är bra att inte lägga allt för mycket av alla problem på sina axlar. När problemen kryper in på en är det svårare att slå dem ifrån sig. Hoppas att dina problem inte kommer allt för nära. Och du, skippa gitarren och ta kameran med dig istället när du drar till skogs.

  • baldwin67
   18 februari, 2013 kl. 17:18

   Dé é som dé é Hans-Ove…
   Jag é en ganska positiv person, men när marken under en själv börjar att krackelera och ens närmsta framtid ligger i andras händer så blir man lite fundersam och bekymrad och öppnar ögonen för vad som sker runtomkring. Och när arbetsmarknaden skakar under en i min ålder och det finns en osäkerhet om framtiden så kan man inte bli mer än lite orolig. Denna negativa arbetssituation har pågått nu i ca 6 månader och man kan inte bli något annat än påverkad. (Sen måste man ha en lite symbolisk text till bilden;-)
   Kanske jag ska ta med mig kameran i stället för gitarren när jag drar till skogs, den är lite mer uppdaterad i kunskap än gitarren…och det där med att låta håret växa är nog ganska kört, de hade nog bara sett lustigt ut 🙂

   Vh

 4. Tammy
  20 februari, 2013 kl. 16:10

  En väldigt vacker bild!

  Håller med dig i det du skriver och undrar samtidigt så många ggr, när jag människor förstå? Eller, när jag vi reagera på riktigt? Vad får oss att vakna, reagera, agera? För det verkar inte som att vi gör något av det av allt vi läser…, det handlar ju inte om oss kanske?

  Jättebra text, viktigt!!

  Mvh Tammy

  • baldwin67
   21 februari, 2013 kl. 17:36

   Tack Tammy…
   Ja lever man inte i det och är nära så reagerar man kanske inte så starkt, utan man går bara vidare…det blir bara en snabb nyhet som man bara passerar. Men i och man lever i den rådande arbetssituationen och är negativt påverkad så blir man lite fundersam.

   Vh

 5. 21 februari, 2013 kl. 15:37

  Förstår din oro och att vara landstingsanställd är ju inte alltid det mest positiva. Ofta får man känslan av att man ska vara tacksam att man har ett jobb…. Har ju själv varit landstingsanställd sedan 1985!!! Ska ta emot guldklockan sen så får vi se vad som händer. håller alla tummar jag har att det blir bra för dig och har du inte kommit på det själv så SÄLJ den där tavlan du just skapat!!! Vansinnigt snygg!!!
  MVH Susanne

  • baldwin67
   21 februari, 2013 kl. 17:54

   Tack Susanne…
   Ja det känns inte som man är anställd längre…man ägs av regionen, man é deras ”bitch” 😉 Valde ju bort klockan förra året och fick ett objektiv i stället…känns som jag värderar det lite högre. Värdet på minnesgåvan efter 25 års anställning uppgick till 14 kr och 66 öre / månad. Dock så arbetade jag när det skulle vara minnesceremoni och skulle vara tvungen att lämna in semester eller göra ett turbyte om jag skulle gå på middagen, så jag valde att arbeta i stället . (jösses vad jag låter bitter). Angående att sälja bilder så sålde jag mina 3 första bilder förra veckan…inramade och färdiga för väggen.

   Vh

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s