Hem > Foto, Riseberga...en del av Malmö > Årets bastardsvärmare

Årets bastardsvärmare

Hej alla…

Många stunder denna sommar har jag tillbringat tillsammans med mina bastardsvärmare…denna otroligt vackra insekt som för övrigt är väldigt tacksam att fotografera. Detta året måste ha varit väldigt gynnsamt för denna svärmare för de fanns i massor till skillnad från förra året. De var så många av dem så det var ingen sport att leta upp dem 😉 Oavsett så var det en fröjd att sitta ner på ängen och bara inspektera deras sävliga stil. Just i skrivandets stund så har de börjat att avta och ses inte lika ofta som för några veckor sedan, men visst springer man på enskilda exemplar lite då och då.

 

Till nästa gång…

~~Matts~~

Annonser
 1. 13 augusti, 2013 kl. 12:02

  Snygga bilder av de små liven! Själv har jag aldrig lyckats se någon bastardsvärmare.
  Ha det bra

  • baldwin67
   21 augusti, 2013 kl. 22:39

   Tack Camilla…
   Du få komma ut till Bulltofta rekreationsområde nästa år någon gång under Juli månad så lär du få se dem. Detta året måste ha varit extra gynnsamt för dem för de fanns i mängder.

   Vh

 2. 21 augusti, 2013 kl. 03:13

  Riktigt riktigt coola bilder på spännande och vacker insekt. Har nog aldrig sett någon sådan i mina hemtrakter… Ska förresten ner till Varberg på fredag och lördag. Dottern ska börja plugga i Göteborg och har hittat tillfälligt boende hos kompis i just Varbeg men är på jakt efter nytt boende och helst i Göteborg så det blir närmare skolan. Hade önskat att jag kunde stanna lite längre men jobbet kallar, igen… suck!!! Ha det gott!!

  • baldwin67
   21 augusti, 2013 kl. 22:42

   Ja jag har faktiskt fastnat för denna lilla krabat. Den är vacker och framför allt tacksam att fotografera. Ja det här med jobb förstör stora delar av livet, det hade varit roligare om man hade varit utan … nä kanske inte. Men man skulle haft möjligheten att jobba när man kände för det 😉

   Vh

 1. 30 maj, 2016 kl. 07:25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s