Hem > Det var en gång..... > Gamla röntgen i Malmö

Gamla röntgen i Malmö

Hej alla…

Det var vääldigt länge sedan jag fick tid över för ett blogginlägg, men nu é dé dags. Inom sjukvården så råder det som vi alla vet väldiga förändringar den senaste tiden, det är det nog ingen som kan ha missat. Det största nyhetsstoften är ju neddragningar, besparingar, ohållblara arbetssituationer och sjukskötersebrist. Men det råder även uppbyggnation och förändring av byggnader och lokaler. Som gammal sjukvårdsanställd så har man de senaste decennierna få se hur ens arbetsplats har förändrats…både positivt och negativt. Just nu är det planer på att riva somliga av de gamla byggnaderna för att ge plats för nya moderna lokaler. Den första byggnaden som nu är helt förbrukad och utdömd och nu på väg att bara bli ett minne och en del av sjukhushistorian är gamla röntgen. Man kan bara spekulera hur många Malmöbor har passerat denna byggnad under alla år när man ser det stora arkivet med metervis av nu gamla tunga röntgenplåtar. Sökte tillstånd att få komma in i denna byggnad för att få dokumentera lite i bilder medan tid fanns. Väl inne i byggnaden så väcktes många minnen till liv av alla händelser som man har fått vara med om i denna byggnad. Till min stora glädje så sprang jag på ett gäng röntgenpersonal som även de njöt och skrattade när de fick uppleva dessa gamla minnen…de fick bli mina personliga guider och berättade livligt om de olika rummen och vad de användes till. Förändring är oundvikligt, men man kan inte motstå att samla på och lagra sina gmla minnen och reflektera…det var bättre förr.?

Annonser
 1. 22 november, 2014 kl. 14:01

  Trevligt Matts! Bra att någon tänkte på att dokumentera kåken, ja den står ju kvar ännu, men snart åker den väl. Synd jag jobbade den dagen du var där, annars skulle även jag gjort det (mer än de gånger jag kom förbi när du var där) med annat än telefonens kamera. Sen blir det väl medicinkåkens tur . . .

 2. Lars-Anders
  2 juli, 2016 kl. 14:41

  Hej Matts, och lycka till med Ditt nya arbete! Det är bra att någon ”jitor” att dokumentera sin arbetsplats med något annat än sin mobil! Näe, riktiga grejor ska det vara! Tjohejsan!

  • baldwin67
   3 juli, 2016 kl. 08:11

   Tack…första intrycket är bra i alla fall.
   Dokumentering är viktigt för framtiden 😉

   Vh

 1. 2 juli, 2016 kl. 14:01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s