Fototips runt Malmö

Fototips kan man aldrig få för mycket av…ibland torkar ens egna idéer. Själv så söker jag efter nya platser jag kan ta mig till inom en radie av där jag bor…både i stan och med omnejd. Så här i denna flik kommer jag att lägga ut lite av mina tips av platser som jag tycker är värda ett besök med kameran. Har NI några tips så dela gärna med er.

Mitt först tips blir så klart mitt eget närområde…Bulltofta rekreationsområde. Detta område har en fantastisk miljö oavsett årstid och man hittar alltid något intressant att fotografera. Med dess grönområde och 3 dammar så finns det ett rikt djurliv med kaniner, fåglar, grodor, ekorrar och insekter…bl a den fantastiskt vackra bastardsvärmaren (här på bild)

IMG_7933

För mer info KLICKA HÄR

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Dalby stenbrott

Dalby stenbrott är ett naturskönt område med en fantastiskt vacker sjö. Detta är ett populärt bad och dykställe och jag blev förbluffad av vattnets klarhet. Som badställe så kan jag tänka mig att det är för de yngre och tuffare personerna då man kan prova att hoppa från Elvisklippan som ligger ca 15 meter över vattenytan. Man kan utan problem vandra runt sjön, men man får vara försiktig när man närmar sig kanten…det är nämligen väldigt brant. Man kan ganska lätt ta sig fram till olika positioner runt sjön och få till riktigt trevliga bilder. Den ungefärliga körsträckan från Malmö är ca 3 mil…möjlighet att ta sig dit via lokaltrafik finns.

Klicka på länken för mer info och tillgång till karta.

IMG_6524

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Bokskogen i Torup

I mitt tycke ett Eldorado för fotografer. Bokskogarna i Torup är fantastiskt vackra året om och jag har själv spenderat timmar i denna miljö. Dock så gillar jag hösten mest här ute med dess sprakande färger och röda matta av fallna löv. Här finns även ett rikt djurliv med ekorrar, rådjur, snok, insekter…etc. Man kan även promenera runt Torups slott och insupa atmosfären. Mitt tips är att starta vid ”Skabersjöparkeringen” och promenera bland kärr och reflekterande dammar.

För mer info klicka på denna länk.

IMG_6975

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Värnhemstorget i Malmö

Kan kanske låta lite underskattat…men inom promenadavstånd så har man väldiga fotografiska vyer. Ta te x hela Kungsgatan och dess allé, området runt kanalen, Entrébyggnaden…är man intresserad av att plåta gatutfoto med människor så är Värnhemstorget idealiskt. Runt området finns även äldre byggnader för dem som är intresserad av arkitektur.

För lite mer info om Värnhemstorget klicka här.

IMG_9752

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Malmö kalkbrott

Har själv inte varit nere i kalkbrottet i Malmö..än så länge, men planerna finns. Till saken hör att detta är ett spärrar område så man kan inte ta sig ner hur man vill. Men det anordnas ibland guidade turer ner i kalkbrottet som annonseras lite då och då bla nu till helgen den 15-16 Juni 2013. Men dessa finns bara i begränsad upplaga, så man måste hämta ut dem innan. Som extra info så kallas även kalkbrottet för ”Malmös Grand Canyon”.  I den här grytan så kan man stöta på fåglar av olika arter, amfibier som t ex den grönfläckiga paddan, olika växtarter, rådjur etc. Förutom kalkbrottshistoran så kan man även hitta diverse fossiler.Tror säkert att fotografer oavsett kategori kan få sig en trevlig stund här nere.

För mer info klicka på denna länk.

IMG_6578

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Ribersborgsstranden

Härliga ”Ribban”…här har man tillbringat många stunder med sol och bad, men även många stunder med kameran oavsett årstid. Miljön är riktigt trevlig och alla bryggor som går ut i Öresund frambringar trevliga grafiska bilder. Från Ribersborg så får man även en annan vinkel av Vä. hamnen och dess Turning Torso, och vill man ta sig en promenad så når man Vä. Hamnen med lätthet.

Ribban

För mer info klick på denna länk

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s