Kosläpp på Bulltofta rekreationsområde 2012

~~För bilder på kosläppet 2013…så hittar ni dem här~~

Hej alla…..

Ja då var korna på Bulltofta rekreationsområde utsläppta på grönbete. 100-tals förväntansfulla barn och en del vuxna hade vallfärdats bort till Risebergabacken för att ta del av denna händelse. Man hörde sorlet bland barnen när traktorn kom med korna på släpet…NU KOMMER KOSSORNA.!.!.! För att hålla spänningen lite så höll de kvar korna på släpet efter de hade backat till hagen…tiden skulle hållas…10.00 alla skulle få chans att ta del av detta. Men långa språng så hoppade de ut en efter en. Men det kändes som de förväntade gjädjeskutten uteblev och korna for iväg kanske mer av förskräckelse av allt folk upp på kullen…och över. Men skam de som ger sig…efter en liten promenad fick vi ta del av korna ytterligare en gång och tjuren råmade och undrade vad vi höll på med. Men nu väntar en fantastiskt tid i Riseberga av lantliga dofter och råmande kor i skymningen.

Till nästa gång…

~~Matts~~

11 svar till “Kosläpp på Bulltofta rekreationsområde 2012”

  1. Häftiga bilder Matts. Du har lyckats kanonbra med dina bilder trots allt folk. Det skulle vara kul att få vara med på ett kosläpp, men då skulle jag helst velat vara ensam på plats.

    1. Det var första gången jag var på ett kosläpp…och jag trodde inte att det var så poppis…
      Blev mäkta förvånad av att alla vallfärdades för att se korna släppas på grönbete.
      Men nu så är de på plats, så man får väl anse att detta är början på sommaren 😉

  2. Skön dokumentering av kossornas första tid ute i det fria för detta året.
    Förresten, hade din tvåhjuling gått sönder eftersom du promenixade hem härom dagen?

    1. Ja det är en härlig tid för dem. Bara de får vara tillfreds, det finns folk som inte gillar att korna går där och saboterar gärna stängsel etc. Vid ett år så hade någon dragit kablar från elstängslet ner i vattenhon till korna…????…förstår mig inte på folk alltid.

    1. Tack Mange….
      Jasså…jag lyckades även få med din sambo på bild 😉
      Ja gott om barn fanns det på plats…misstänker att det kanske blev lite besvikelse för det blev inte de glädjeskutt som var förväntade…korna i stort sett sprang rakt över kullen.

      Höres…

Lämna en kommentar