Hem > Foto > Måkläppen anno 2015

Måkläppen anno 2015

Hej alla…

Nu är vi inne på de sista dagarna då Måkläppen får beträdas på några månader. Jag och Milla har varit där nu 2 gånger på ganska kort tid och har fått se hur denna sandtunga har förändrats. Vad det är som fascinerar på denna karga plats är lite svårt att specifisera…kanske det är fågellivet, möjligheten till att få uppleva sälar live…eller är det vattnets ljud som förändras längs med vägen. Rent fotografiskt så har jag dessa dagar fångat vattnets rörelse, det var det som tilltalade mig dessa besök. Första gången vi var där var efter stormen Egons framfart, så vindarna var väldigt kraftiga men med solglimtar…kläppen var även översvämmad på ett par ställen så promenaden blev inte så lång. Den andra gången var det betydligt behagliga vindar. Men nu får Måkläppen vila ett par månader tills nästa besök.

Klicka gärna er in på min facebooksida, där finner ni fler bilder från bl a kläppen och lite annat smått och gott…

Till nästa gång…

~~Matts~~

Annonser
 1. 24 januari, 2015 kl. 15:10

  Tjusiga bilder Matts. Verkligen. Roligt se andras bilder därifrån. Det som jag tycker är fängslande är att vi är där på Kläppens villkor. Naturlagarna rår vi inte på därute. Man måste bli ett med platsen och förstå den för att vara säker. Så många jag sett klafsa över på ställen där vi aldrig skulle satt en fot. Det kan vara sankt i rännorna.

  • Matts
   24 januari, 2015 kl. 19:35

   Tack Camilla…
   Ja det är så sant så, att vi är där på kläppens villkor. När vi var där den 14:é så var ju kläppen översvämmad på vissa partier och det kändes lite olustigt under fötterna. Väder och vind förändrar Måkläppen så man vet inte riktigt hur det är där…man ska vistas där med respekt.

   Vh

 2. 29 januari, 2015 kl. 21:13

  Har själv inte haft möjlighet att besöka Måkläppen i år, Tycker att lite väl många som besöker platsen inte visar tillräcklig respekt. Det har nog skrivits lite väl mycket i pressen, det lockar dit en del som inte borde kommit dit.

  • baldwin67
   29 januari, 2015 kl. 21:52

   Mycket möjligt att det är så…vi har haft turen att vara i stort sett helt själva på kläppen när vi har besökt den. Men det är en självklarhet att man ska visa respekt när man besöker den…som alla andra ställen.

   Vh

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s